top of page
Audi A8 productie kwaliteitscontrole.jpeg

59

km elektrisch

rijden 

360

graden scan

pre-sense

58

procent aluminium

spaceframe

40

rijhulpsystemen active safety

vormgeving.

Het geheel eigen karakter van de Audi A8 wordt vooral duidelijk in het zijaanzicht. De vloeiende en gespierde carrosserie doet direct denken aan een coupé. Het lage dak geeft deze grote sedan een sportieve look, Geaccentueerde wielkasten benadrukken

de Quattro aandrijving. Ze bieden ruimte aan 21 inch wielen bij gelijke proporties.

1. Stylingpakket Audi S8

Details op de voorbumper, dorpels en de buitenspiegelbehuizingen, evenals de dubbele ovale uitlaatpijpen benadrukken het sportieve karakter van de Audi S8. Je kunt kiezen voor het zwarte stylingpakket. Hierbij worden alle chroomelementen - tot en met de sierstrips van de uitlaten - in hoogglanzend zwart uitgevoerd. Ook de sportieve S8 is leverbaar met een verlengde wielbasis. De extra lengte en hoogte van de auto betekenen een aanzienlijke toename van het comfort voor de inzittenden achterin.

Audi A8 rood zij en voorkant links in studio_edited.jpg
9a4e25_d350c5dd439846ada458d5a9ef17d7fb~mv2.jpg.webp

SINGLE

FRAME

GRILLE

AUTONOOM RIJDEN

LEVEL 3

EYES-OFF

HD-MATRIX

LASER

GROOTLICHT

lichtdesign.

De verlichting gaat een interactie aan met de omgeving. Laserlicht met HD Matrix LED grootlicht is een intelligent systeem. Een matrix LED-systeem blokkeert met klepjes in de koplamp steeds een ander deel van de lichtstraal. Tegemoetkomend verkeer en voorliggers worden niet fel beschenen, gebieden ertussenin en ernaast wel. 

1. Altijd met grootlicht rijden zonder verblinden

In feite rijd je dus altijd met groot licht zonder dat automobilisten, fietsers en voetgangers daar last van hebben. Verkeersborden worden minder fel licht beschenen, je wordt niet verblind door terugkaatsend licht.  De reflectiefolie op het bord reageert minder heftig op het aangepaste licht.

9a4e25_4fd6079611ee41ef8ff7991a45b375b4~mv2.png.webp
Vrouw-aan-bureau-licht-bewerkt-verscherpt-1b.jpg

0-emissie.

Tot 59 km elektrisch rijden

De batterijen van de Audi A8 e hebben een capaciteit van 14,1 kWh en komen zonder hulp van één druppel benzine 47 kilometer ver. Milieuzones betreden met de Audi A8 wordt daarmee kinderspel. De bijgeleverde Shuttel-mobiliteitskaart geeft toegang tot 65.000 laadpunten in 16 Europese landen. 

Audi A8 boordnet voor bovenaf.jpg
Audi A8 facelift digitale matrix LED koplamp doorsnede BEWERKTA_edited_edited.png

Audi A8 doorsnede digitale matrix LED koplamp, DMD-chip beeldvorming met 1.3 miljoen micro spiegels, de primaire optiek met LED lichtbron, afbuigspiegel.

Download on the App Store
Get in on Google Play
Audi A8 facelift digitale matrix LED koplampen BEWERKTA_edited_edited.png

Audi A8 onderdelen koplamp. Matrix LED module, decorelement, designtrim,

DML module, hoeklicht, DRL daglicht, koeling en besturingselektronika

Download on the App Store
Get in on Google Play
Audi A8 facelift digitale matrix koplamp onderdelen BEWERKTA_edited.png

Audi A8 Digitale matrix koplamp met de zeven onderdelen. Primaire optiek met 

afbuigspiegel en LED lichtbron, Pertier koeling, ventilator, besturingselectronica.

Download on the App Store
Get in on Google Play
Audi A8 achterlicht met Matrix-Oled-technologie bewerkt_edited.png

Audi A8 OLED achterlicht. Inkapseling, elektronen injectielaag, de elektronen transportlaag, emitterende laag, gaten transportlaag en de gateninjectielaag.

Download on the App Store
Get in on Google Play
Audi A8 boordnet foto boven achter_edited.jpg

Audi A8 boordnet. Het hoogspannings boordnet verbrandingsmotor (hybride) en energie voor complete aandrijving,

het 12 volt boordnet voor accessoires.

Download on the App Store
Get in on Google Play

elektrisch.

De Audi A8 60 TFSI E is een plug-in hybride. Met de 100 kW elektromotor rijd je stil en tot 58 kilometer emissievrij. Genoeg voor dagelijks woon-werkverkeer. In emissievrije zones rijd je dan ook echt emissievrij en de elektrische topsnelheid is 135 km/u. De V6 Turbo 3.0 TFSI-motor levert samen met de elektromotor 462 pk.

1. Nadelen zijn er ook

Door het accupakket mis je 110 liter bagageruimte en in de benzinetank past nog maar 65 liter in plaats van de standaard 80 liter tank. Bovendien mis je het predictive active suspension onderstel, want zoveel techniek en de elektrische aandrijving tegelijk past zelfs niet in de grote Audi A8.

Audi-A8--60-TFSI-e-aandrijflijn-02-2022-BEWERKT B.jpg

rijstrategie.

In de rijstrategie af fabriek van de Audi A8 60 TFSI e quattro, ligt al opgesloten dat

een zo’n groot mogelijk deel van de ritten met de auto elektrisch wordt uitgevoerd.

plug in hybride.

Met drive select kies je 'comfort, auto,

efficiëntie of dynamisch' . Zelf bepaal je

daarmee de afstelling van de aandrijflijn, ophanging en de stuurinrichting. Tijdens het accelereren verandert het moment waarbij de twee aandrijfsysteem beginnen samen te werken, en wanneer de elektrische motor zorgt voor het maximumkoppel. Dat zorgt voor een stevige ‘duw in je rug’.

1. Energie terugwinnen voor de batterij

Er wordt door de elektromotor energie terug gewonnen als de benzinemotor de opgewekte energie niet nodig heeft, zoals bij vertragen en bergafwaarts rijden. Ook bij het remmen wordt energie teruggewonnen (recuperatie). Zo zuinig mogelijk en zoveel mogelijk elektrisch rijden regelt de Audi A8 volledig automatisch voor je. De rijhulpcontroller (zFAS) maakt continu een model van de omgeving waar je rijdt en anticipeert op alle rijomstandigheden. Het krijgt de informatie van vijf radarsensoren, 12 ultrasone sensoren en vijf camera's.

Audi A8 donkerblauw op voorgrond gestuurde voorwielen op straat.jpg

mild hybride.

Vanaf de introductie in 2017 worden alle benzine en dieselmotoren van de nieuwe A8 ondersteund door het 48 volt mild hybrid

system (MHEV). Het 48-volt elektrische hoofdsysteem verhoogt het rijcomfort en kan het brandstofverbruik verlagen.

In tegenstelling tot een plug-in-hybride rijdt een Mild hybride niet met de elektro-

motor. De elektromotor wordt gebruikt om belasting van de verbrandingsmotor onder bepaalde omstandigheden te verminderen. Dat zorgt voor een kleine brandstofbesparing en sneller wegrijden. 

1. Energie terugwinnen bij mild hybride 48 volt

Net als bij de hybride Audi A8 e wordt er door de 48 volt mild hybride elek-tromotor energie terug gewonnen als de benzinemotor de opgewekte ener-gie niet nodig heeft, zoals bij gas loslaten, vertragen, uitrollen en bij berg-afwaarts rijden. De batterij wordt opgeladen voor de Belt Alternator Starter.

actieve wielophanging.

1. De voorspellende actieve ophanging van de A8 past zich direct aan de wegomstan-digheden aan. De positie van de carrosse-rie wordt actief geregeld op ieder moment en in elke rijsituatie. Elektromechanisch wordt de belasting op elk wiel afzonderlijk verhoogd of verlaagd. Daarvoor heeft ieder wiel een elektromotor die wordt gevoed door het primaire 48-volt elektrische sy-steem (er is ook nog een 12 volt systeem).

Op iedere as zit een vermogenselektronica

unit die de signalen voor de elektromoto-ren ontvangt. Het elektronische chassis-platform (ECP) stuurt om de vijf millisecon-den stuursignalen naar de actieve ophan-ging. De computergestuurde motoren tillen de ophanging van het wiel dat over een golving in het wegdek gaat al van tevoren op zodat je nauwelijks iets merkt van onvolkomenheden in het wegdek.

Audi A8 aandrijflijn V6 TFSI.jpg
Vijfverbindingen vooras Audi A8 met voorspellend actief chassis_edited_edited_edited.png

Audi A8 actief chassis, vijf draagarmen, vooras met het voorspellende actieve

chassis, de actieve actuatoren links en rechts en de 48 volt power electronics.

Download on the App Store
Get in on Google Play
Vijf verbindingen achteras met voorspellend chassis, quattro sport differentieel en vierwi

Audi A8 actief chassis, vijf draagarmen,

achteras met voorspellend chassis, 48 volt power electronics, quattro sport differentieel en de vierwielbesturing.

Download on the App Store
Get in on Google Play
Actief chassis Audi A8 achterasbesturing_edited_edited.png

Audi A8 actief chassis, vijf draagarmen, achteras met voorspellend chassis en achterasbesturing voor een extra korte draaicirkel en hoge snelheidsstabiliteit.

Download on the App Store
Get in on Google Play
Voorspellend actief chassis Audi A8 2017 elektromotor_edited_edited.png

Audi A8 actief chassis, versteller met elektromotor, getande riem en schacht versnellingsbak, roterende buis en een torsiestang van titanium.

Download on the App Store
Get in on Google Play
Voorspellende actieve besturing systeemoverzicht_edited.jpg

Audi A8, front camera, voorspellende actieve besturing, vierwielbesturing, 4x

hoogtesensoren, controller bestuurders

assistentie, elektronische regelunit

Download on the App Store
Get in on Google Play

tiptronic.

De tiptronic met acht versnellingen is een klassieke koppelomvormerautomaat waar-van de grote kracht ligt in het schakel- en rijcomfort. Schakelen verloopt zacht, snel en uiterst soepel. Door de acht versnellin-gen draait de motor altijd in zijn optimale werkgebied. Een torsiedemper die zich aan het toerental aanpast, compenseert onge-wenste motortrillingen en maakt rijden bij lage toerentallen van 1.000 tpm mogelijk. 

1. De techniek voor soepel en zuinig rijden

IOnder normale rijomstandigheden verbindt de lockup koppelomvormer de transmissie direct met de motor. In andere situaties werkt hij met begrensde slip. Dat maakt lage toerentallen mogelijk zonder trillingen, mede door de geïntegreerde demper. Een interne koppeling ontkoppelt de transmissie van de motor als je stil staat. Dit voorkomt verliezen als gevolg van oliecirculatie in de converter. Zodra je de rem loslaat, sluit de koppeling. De dempende werking van de koppelomvormer zorgt voor soepel wegrijden.

Handen vrij met Google Assistant Testpagina

Gebruik Google Assistant in je XC60 om een routebeschrijving op te vragen, het entertainment in de XC60 te bedienen, te bellen, de verwarming of airco te regelen of het interieur af te stemmen op je persoonlijke wensen en die van je passagiers. Allemaal zonder je handen van het stuur of je ogen van de weg te halen. Zeg gewoon 'Hé Google' om aan de slag te gaan en de slimme Volvo XC60 past zich direct aan en stelt zich helemaal op je wensen in.

interieur.

Je ervaart rust en ruimte in de A8. Knoppen en bedienings-elementen zijn vrijwel afwezig, alles is gedigitaliseerd. Het touchscreen display gaat onzichtbaar op in de hoogglanzend zwarte sierlijst op het dashboard. Pictogrammen, afbeel-

dingen en teksten verschijnen tegen een zwarte achtergrond.

lounge.

Een nieuwe, eigentijdse indruk van luxe verrast als je instapt. Het interieur van de Audi A8 straalt vakmanschap uit tot in het kleinste detail met fascinerende kleuren en natuurlijke materialen. Je voelt je thuis. De harmonie van de materialen valt op en alles ademt kwaliteit.

Audi A8 interieur wide view zijkant BEWERKT.jpg

techniek.

De Audi A8 was in 2018 technisch gezien al revolutionair te noemen. Tijdens autonoom rijden controleert de zFAS bestu-ringseenheid permanent de omgeving via radarsensoren, ca-mera, ultrasone sensoren en laserscanner. De A8 was al bij zijn introductie vergaand voorbereid op geautomatiseerd rijden.

Audi A8 donkerblauw op voorgrond gestuurde voorwielen op straat.jpg
Audi A8 aandrijflijn V6 TFSI.jpg
Automatische 8 versnellingsbak Audi A8_edited.png

Tiptronic, 8 versnellingen koppelom-vormer-automaat, torsiedemper, shift-by-wire, lockup geïntegreerde demper, oliepomp, interne koppeling, DSP.

Download on the App Store
Get in on Google Play
Riemen startdynamo Audi A8 bewerkt_edited.png

Elektromotor-generator-aandrijfmotor, brengt koppel (draaimoment) over naar de krukas, fungeert als startmotor voor start/stop, extra riemschijven, 48 volt.

Download on the App Store
Get in on Google Play
Audi A8 motorsteun_edited.png

Hydraulisch gedempte actieve motor-steunen met elektromagnetische oscil-lerende spoelactuator, compenserende tegen-oscillatie volgens algoritme.

Download on the App Store
Get in on Google Play
Elektronische compressor_edited.png

Elektrisch aangedreven turbo, vloeistof-

gekoeld, 7 kW, 48 volt, assisteert turbo-compressor(s) tijdens start en laag toe-rental, 250 miliseconden -70.000 t/min.

Download on the App Store
Get in on Google Play
Verstelling nokkenashoogte Audi A8_edited.png

Valvelift op de inlaatkleppen, variabele klepbediening, aanpassing lichthoogte en timing op 2 niveaus, nokprofielen variërende contouren, elktrm gestuurd.

Download on the App Store
Get in on Google Play
Opbouw hoogvolt batterij Audi A8_edited_edited.png

Twee sets vermogenselektronica, om-vormen van gelijkstroom naar driefa-senstroom, beheer energieretentie, re-

gelt energiestroom, micro-controller

Download on the App Store
Get in on Google Play
bottom of page