top of page
  • Foto van schrijverWim Vos

NIEUW! Wax voor keramische coatings van Gyeon

Direct een mooie diepe donkere glans op de zwarte autolak. Zoals alleen een wax dat kan! We kijken vol verbazing naar een direct topresultaat op het zwart metallic van onze VW Passat. En op de keramische SiC coating op de donkerblauwe metallic lak van onze Audi A3. Want dit is de eerste autowax die gemaakt is om aan te brengen op een SiC of SiO2 coating. Gyeon heeft werk gemaakt van zijn eerste en enige autowax, dat blijkt.


Eigen karakter qua glans en diepte


Hij schaart zich direct in het rijtje van kwaliteitswaxen. Die hebben net als deze Gyeon wax ook een geheel eigen karakter qua glans en diepte. Het is de handtekening van de makers. Overtuigend mooi vanaf de eerste keer dat je hem uitpoetst. Vlijmscherpe detaillering, diepe reflecties en de enorme scherpte van die reflecties als ze weerspiegelen in de lak. Dit is gewoon een topwax. Zeker op zwarte en donkere lak een enorm mooie combinatie. We hebben heel wat waxen gehad die dit resultaat absoluut niet halen. Daarbij moet vermeld worden dat een wax voor een keramische coating totaal nieuw is. En hij doet het echt geweldig op een coating.


Fluorine heet het wondermiddel van Gyeon, een bestanddeel dat ook in Gyeon Booster voorkomt. Het vormt een reactieve toplaag, dat is de neiging van bepaalde chemische verbindingen om een chemische reactie aan te gaan. In dit geval met autolak of nog mooier, met de SiO2 of SiC coating op je auto.


De eerste wax voor keramische coating


“Dat Gyeon met een autowax kwam was een verrassing.”

Fluorine is het hoofdbestanddeel van de nieuwe en tevens de eerste Wax van Gyeon. Fluorine staat bekend om zijn grote hittebestendigheid en wordt vaak gebruikt om pannen een beschermende coating te geven. Het is ook extreem waterproof. Fuorine is in hoge mate hydrofoob en thermostabiel, dus zeer hittebestendig en het zorgt voor een geweldige beading. Nu weet je dat het met de bescherming van je autolak wel goed zit bij deze nieuwe wax.
Wax die je keramische coating omarmt


Fluorine hebben we vaker in waxen gezien maar deze wax hecht zich echt buitengewoon strak aan de spiegelgladde SiC of Sio2 coating op je auto. Je voelt dat de wax de coating als het ware omarmt, ze gaan een verbinding aan en de wax smelt aan de spiegelgladde coating. Dit gevoel hebben we zo enorm gemist, we zijn blij dat er eindelijk een fabrikant met een wax voor coatings is gekomen. We zijn een beetje verslaafd geraakt aan het aanbrengen van keramische coatings. Een keramische coating moet je wel af en toe bijhouden en dat doe je met een sealant. Sealant is superspul hoor, daar niet van. Op de lak sprayen en uitpoetsen met een microvezeldoek. Een dikkere en zachte microvezeldoek erachteraan en je hebt de coating langdurig beschermd. Hartstikke mooi, lekker snel en ook hartstikke sfeerloos en dodelijk saai!
Gyeon wax op de SiC coating


Als autoliefhebber gaat er niets boven het gevoel van een echte wax aanbrengen op je auto. Het handwerk, het ambacht, de liefde waarmee veel waxen gemaakt worden. De geur, het product, het gevoel, het inmasseren, het ‘curen’ en de enorme mooie variaties van waxsoorten. Dat gevoel ben je bij een sealant helemaal kwijt. Gelukkig brengt Gyeon Wax dat weer terug. We hadden al eerder gezien dat deze wax uit zou komen en Dennis van Carclean.com maakte ons er opnieuw attent op door ons een exemplaar te sturen. Gelijk op twee auto's geprobeerd natuurlijk want we hadden er een met en één zonder coating staan. Yes, we kunnen eindelijk onze gecoate auto’s weer in de wax zetten! Het gevoel van lekker je auto in de wax zetten is nu weer helemaal terug op gecoate auto's, dat is een geweldige aanvulling op je keramische coating. Beading en sheeting zijn ook dik voor elkaar, dat kun je bij een regenbui goed waarnemen.Wax in een stick


“Fluorine staat bekend om zijn grote hittebestendigheid en wordt vaak gebruikt om pannen een beschermende coating te geven. Het is ook extreem waterproof”

Deze wax zich heel gemakkelijk opbrengen. Gyeon staat bekend om zijn innovatieve verpakkingen en dat zie je hier terug. De Gyeon wax zit in een stick! Een koker die je langzaam omhoog schroeft. Met de bijgeleverde zachte spons (eigenlijk een doorgesneden grote, ronde handpad) breng je de wax op door de stick over de zijkant van de spons te halen. Duidelijk anders en makkelijker dan een wax uit een potje wurmen. Nu weet je dat hierover nagedacht is. We hebben vaker een wax in een stick gehad zoals die van Dodo Juice. Dat was de machine stick die gevuld was met de Supernatural 2.0 wax. Maar de harde wax van Dodo brokkelde en viel snel in stukje uiteen als je het op een spons probeerde te krijgen. Daar heeft deze Gyeon wax geen last van, de wax is zacht genoeg om probleemloos op de spons over te dragen. Werkt lekker makkelijk maar de spons is toch geen vriend van ons. Met het smalle deel de wax opbrengen beviel ons niks en we zijn al snel overgestapt op een gewone handpad (applicator). Dat werkt een stuk makkelijker. Wat we ook nog missen is een transparant strookje over de zijkant van de koker, dan zou je kunnen zien wanneer de wax opraakt. Nu is het gokken.


De coating komt tot zijn recht


Uitpoetsen is en fluitje van een cent, je krijgt hem er 100 procent streeploos af. Dat doet niet iedere wax hem na, vlekjes en strepen blijven zeker op donkere lakken vaak zichtbaar maar niet bij deze Gyeon. Met een zachte microvezeldoek uitpoetsen, die zit erbij in de verpakking, en het residu vliegt er 100 procent streeploos af. Probleemloos uitpoetsen met nét dat beetje extra glans lukt ook prima door met eerst een korte vezel microvezeldoek uit te poetsen en daarna nog een keer na te poetsen met een dikkere microvezeldoek. Werkelijk een hele diepe superglans, echt heel mooi. Ook bij deze Gyeon Wax merk je dat bij het wat langer laten uitharden er enige weerstand is tijdens het uitpoetsen. Maar nooit kost het echt moeite. We kennen genoeg waxen die zich als een draak gedragen bij het uitpoetsen en moeizaam van de lak te krijgen zijn als ze iets te lang drogen. Gyeon wax heeft dat niet en laat je het maximaal 10-12 minuten drogen en dan is ie heel makkelijk en altijd geheel streeploos van je auto te poetsen. Dan heb je een fantastische strakke glans op je SiO2 of SiC coating of op je autolak met de mooiste en diepste reflecties.Wax voor coating en lak

De wax in een stick heeft een inhoud van: 175 gram. Bevat fluorine. Geschikt voor keramische coating en ieder type en kleur lak. Wij kregen die van ons toegestuurd om te testen door Dennis van Carclean.com0 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page